Gent petita i gent gran

ImageHa estat una casualitat agradable que al mateix lloc ahir hi coincidíssin dues activitats, una per a la gent petita, i una altra per a la gent gran. Pel matí, a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la UdG, hi va haver una nova jornada (divendres passat es va fer per als cursos alts de primària) de la Fira de la Ciència, per als primers cursos de primària. Mentre tant, a la Sala d’Actes, hi havia la trobada anual d’AFOPA (Agrupació d’Aules de la Gent Gran de Catalunya).

Vaig poder veure les diferents activitats de la mainada i dels estudiants de magisteri, ben coordinades per la Lídia Ochoa. Comunicar ciència als més petits em sembla necessari. No n’hi ha prou amb les activitats a secundària, cal començar força abans. El que em va agradar és l’entusiasme dels estudiants de magisteri en explicar i organitzar els tallers.

ImageA la Sala d’Actes, vaig poder trametre unes paraules davant de 150 persones vingudes de pertot arreu de Catalunya. Eren gent gran, i no pas gent vella. Gent que té inquietuds, que escolta, que pensa, que pregunta. Vaig aprofitar per penjar una foto al fbk i parlar-los del twitter i dels blogs. Aquestes aules de la gent gran apleguen 25.000 persones de Catalunya. Vui universitats hi participen: les 7 públiques presencials i la Univ. de Vic. Es tracta d’una part important de la tercera missió de les universitats (o potser de la primera), ja que amb les xerrades s’hi pot aprendre i es presta un servei a la societat.

El Sr. Enric Mirambell, cronista oficial de la Ciuta de Girona, ens va fer un recorregut històric de la Ciutat de Girona. Els visitants tenien previst visitar l’exposició Temps de Flors per la tarda. De fet, me’n vaig trobar alguns al trenet que recorre els carrers gironins.

One thought on “Gent petita i gent gran

  1. va ser una bona combinació, la Universitat és un espai de trobada, de creació i d’intercanvi de coneixements. Gràcies per ser-hi!!

Comments are closed.