La participació dels estudiants a la Universitat (UNIVEST’09)

Image

Durant tot el dia d’ahir dijous i avui divendres té lloc al Parc Científic i Tecnològic de la UdG el congrès interancional UNIVEST’09, que té per lema claus per a la participació dels estudiants a la universitat. Hi ha unes 350 persones inscrites, que han vingut de pertot arreu. Durant tota la jornada d’ahir vaig fer algunes poques aportacions via twitter amb el hahstag #univest09, ja que resultava difícil compaginar moderació de taula rodona i twittejar. Malauradament vaig tenir la impressió que pocs assistents eren 2.0.

Amb els companys de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) hem presentat diverses comunicacions. En particular, ahir al matí vam exposar en una de les meses de comunciacions com ha evolucionat el número de fans de la pàgina del Facebook de la UdG, i també les seves interaccions, des de la seva obertura pel juny de 2009.

Ahir a la tarda vaig ser el moderador de la taula rodona S’aprèn res, estudiant a la universitat? on el professor Kenneth Bain, per videoconferència de la Montclair State University (New Jersey, prop de New York) ens va mostrar alguns exemples molt interessants de motivació de l’aprenentatge dels estudiants. El Prof. Bain té publicat un interessant llibre,

A la mateixa taula hi havia també Carmen Vizcarro, professora de la Universidad Autónoma de Madrid i membre del Grupo Bolonia Expert Team del Ministerio de Educación, i Àdam Bertran i Martínez, Coordinador de Becaris del Consell d’Estudiants de la UdG. Tots dos van fer unes excel.lents contribucions complementàries a les del Prof. Bain. Quan tingui temps les resumiré de les notes que vaig prendre, encara que suposo que ja les publicaran a les actes del congrès.

La videocoenferència transatlàntica va anar força bé fins que es va tallar el so. El pitjor, però, va ser el potipoti de fer servir tres llengües al congrès. Jo volia parlar en anglès, però no em deixaven gaire. No passa res.

(Foto: Lídia Ochoa, del facebook).

Nota: l’Àdam Bertran ha recollit la seva intervenció al seu blog. Gràcies, Adam!