La Universitat 2.0 vista des de la Gran Bretanya [i altres troballes des de la UIMP]

ImageNo vaig poder participar presencialment del curs d’estiu de la UIMP “Inventando la Universidad 2.0“. De totes formes, els participants, entre ells Juan Carlos de Arco i Francesc Balagué, han aportat apunts i n’han fet valoracions. M’ha agradat conèixer els blogs d’Andrés Pedreño, exrector de la Universitat d’Alacant (i Conseller Delegat d’Universia), i de Loretahur . Tot plegat es pot trobar al twitter amb el hashtag #uimpuni20, al web del curs, o als apunts de blocdeblocs.net.

Altres coses interessants: Ciencia 2.0 – Tenemos que ikearnos amb aportacions novedoses que cal valorar. He vist també InnoVersia, innovació a Universia (una altra variació del nostre InnoCiència!)

També hi he trobat un web interessant, UK Web Focus, un punt de vista de la Universitat 2.0 des de la Gran Bretanya, obra de Brian Kelly, de la Universitat de Bath, dins de UKOLN, un centre britànic expert en la gestió de la informació digital.

Només de llegir els títols de les darreres entrades d’UK Web Focus ja m’adono de la seva rellevància. Per exemple, aquestes en són algunes:

  • Are University Web Teams Too Large?
  • Why Don’t Members of Institutional Web Teams Blog More?
  • If Not Too Large, Are University Web Teams Poor Communicators?
  • Not Your Father’s IT Innovation!
  • The Use of Blogs and Wikis in Scholarly Communication

Són preguntes i assumptes molt actuals.

Tot repassant UK Web Focus, he vist que acaba de fer-se una conferència online de Ciència, continuació del ScienceBlogs de l’any passat, organitzat per Nature. Hauré de fer-hi una repassada.

Finalment, al blog de Brian Kelly hi ha una referència a una entrada interessant: The role of universities in a web 2.0 world.

Quanta feina que se m’ha girat en la intersecció de ciència, universitat i 2.0!

1 thoughts on “La Universitat 2.0 vista des de la Gran Bretanya [i altres troballes des de la UIMP]

  1. molt interessant la referència del rol de les universitats en un món 2.0!! si, quina feinada que ens has donat a tots 🙂

    Salutacions!

Comments are closed.