Les XIV JAEM

Image

Ahir al vespre vaig participar en l’acte de clausura de les XIV JAEM (Jornades per a l’Aprenentatge i Ensenyament de les Matemàtiques), que han aplegat més de 800 persones a l’Auditori de Girona, des de dimecres.

He de confessar que és el cop que més gent ha escoltat (o a qui he dirigit) unes paraules en directe. Va ser impressionant veure tanta gent a Sala Simfònica de l’Auditori, i poder compartir taula amb l’Alcaldessa de Girona, el President de les Associacions de Professors de Matemàtiques d’Espanya, en Claudi Alsina (matemàtic de referència) i el Conseller Maragall, que per cert es va referir a l’aprovació fa un parell de dies de la nova Llei Catalana d’Educació.

Entre d’altres aspectes, vaig fer servir la dualitat arquimediana-catalana del C60 (futbal.lè) per incidir en la importància del Procès de Bolonya i de la dualitat aprenentatge-ensenyament. Vaig ser aplaudit quan vaig fer l’acudit del triplet (en què s’assembla el C60 excitat al Barça?) i vaig connectar futbol amb matemàtiques i ciència. I llengua.

Image

 

Després de l’acte de cloenda vam pujar tots plegats a fer una visita a l’exposició que la Maria Antònia Canals, professora de didàctica de la matemàtica de la UDG, va muntar per a les Jornades. És realment emocionant tot el que ha fet la Maria Antònia. Ara mateix el seu Gabinet (GAMAR) està ubicat en un espai poc noble de l’edifici d’Emili Grahit, a Girona. Espero que en el futur pugui esdevenir un centre de referència en la didàctica de les matemàtiques. També segur que els científics podem treure’n un bon exemple a seguir.

Image

 

L’anècdota de la jornada (afortunadament només anècdota) va ser que una forta tempesta va migpartir un dels plàtans de La Devesa i va caure al cim d’un dels cotxes aparcats, que era d’un dels assistents a les Jornades.

Em sap greu no haver pogut participar com a assistent a aquestes Jornades. Hi hagués après moltes coses i m’ho hagués passat molt bé.

Cal agrair la molt bona feina de l’organització, i des de la UdG especialment la d’en Pepus Daunis i de les altres persones vinculades a la UdG que hi han intervingut. Felicitats!