Màster en Biotecnologia Alimentària

ImageAhir era a un Patronat d’una Fundació relacionada amb l’Alimentació (Triptolemos), i avui he estat en l’entrega de diplomes als estudiants de la primera promoció del Màster en Biotecnologia Alimentària, organitzat per l’Institut de Tecnologia Agroalimentària de la UdG.

Els estudis relacionats amb l’agroalimentació tenen una forta tradició a Girona. I no tan sols des del punt de vista docent, sinó també per la recerca. Per exemple, ja fa temps que es va constitutit el Campus Agroalimentari.

L’acte estrella va consistir en una conferència del professor d’investigació de l’IATA-CSIC de València Daniel Ramon, que ens va explicar l’evolució de l’empresa biotecnològica spinoff BioPolis, que ell dirigeix, i que en particular proporciona productes de valor afegit mitjançant enginyeria metabòlica. Em va encuriosir la seva obstinació confessa de reduir al mínim les peticions de projectes en convocatòries de les administracions públiques. Segurament deu ser un dels camps on això es pot arribar a fer.