Màsters internacionals en Turisme (i turisme responsable)

ImageAvui he tingut l’oportunitat d’assistir a la inauguració del Màster en Direcció i Planificació del Turisme i de l’ European Master in Tourism Management, tots dos organitzats des de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. En el marc de la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG, una església gòtica petita, del Convent dels Frares Dominics, hem tingut una excel.lent lliço inaugural per part d’en Xavier Font, exestudiant de l’Escola de Turisme de Girona i actualmetn professor de la Metropolitan University a Leeds.

El tema que ens ha presentat, ha estat el de turisme responsable. Realment hi ha creixement notable en aquest tipus de tuirsme, que busca activitats que aportin alguna cosa més que no pas gastar diners, energia o viatjar per viatjar, i que demanin una gestió més verda d’un hotel, que proposin activitats poc contaminants, etc.

De totes formes, en Xavier Font ha esmentat que la moda del turisme sostenible/responsable (green) fa que tothom s’hi apunti, i que sigui difícil comprovar la veracitat de la informació. Per exemple, s’estan proposant viatges turístics neutrals en CO2 (carbon-neutral)… cosa ben complicada, francament.