Medicina a Girona, any dos

Image

Fa un any els estudis de Medicina van començar el seu camí a la Universitat de Girona, amb 80 places per a estudiants de primer curs. Segons el degà de la Facultat, Ramon Brugada, tothom ha aprovat, excepte una persona que ha plegat per raons econòmiques. És tot un èxit.

Aquestes i altres valoracions s’han fet en l’acte d’inauguració de curs, el segon de la història, de la Facultat de Medicina de la UdG. La Facultat té moltes idees, és compromesa socialment, impulsa la recerca biomèdica, innova en l’aprenentatge de la medicina. I sobretot tot, té molta empenta, fins i tot jo diria que rauxa.

La lliçó inaugural ha anat a càrrec de la cantant Luz Casal, que en una curta intervenció ha exposat la seva visió emocionant respecte de la malaltia que l’ha tinguda apartada de la música.

La veritat és que quan m’ha tocat a mí, que havia de cloure l’acte, he tingut la sensació que era difícil fer-ho millor que els que m’han precedit. Fins i tot ni acostar-m’hi. Senzillament he agraït l’embranzida que ha suposat per a la UdG la nova Facultat de Medicina i com les altres facultats i escoles n’han sortit també beneficiades. També com, a part de formar els metges que ens cuidaran de grans, la recerca biomèdica segueix el seu camí d’expansió a Girona.

Actualització matí de l’endemà:

ImageTots dos diaris locals publiquen la notícia de la inauguració de curs a Medicina. A la foto d’El Punt se’m veu teclejant el meu portàtil…