Més places en ciència… a Anglaterra

ImageSegons el Times Higher Education, el govern britànic ha anunciat 10.000 noves places universitàries per estudiar ciència, matemàtiques, tecnologia i enginyeria. A part de l’interès intrínsec de veure com es fomenta l’estudi d’aquestes disciplines, la notícia esmenta que el govern aporta els diners per al suport als estudiants (entenc que biblioteques, serveis, etc.) però que les universitats hi han d’aportar el cost de la docència. D’alguna forma es paga a mitges, suposo.

Sembla que les universitats britàniques reben més estudiants que mai. Passa igual que a Catalunya, on els estudiants d’entrada el curs 2009/10 han superat força els del curs que ara acaba, el 2008/09.

M’agrada el THE perquè els visitants hi fan força comentaris. En aquest cas, critiquen dues coses: els temes econòmics per un cantó, i per un altre la limitació a estudis de ciència, matemàtiques, tecnologia i enginyeria (CMTE, STEM en anglès).

Sobre STEM, hi ha un web del MIT molt interessant amb programes per a estudiants joves i per a les seves famílies: MIT! The Science Technology Engineering and Math. També he trobat una revista sobre el tema: Journal of STEM Education. Al número 1 de 2009 d’aquesta revista hi ha un interessant article sobre la turorització de la investigació dels estudiants de pregrau.