Miscel.lània edunòmica estiuenca

Image

Tornant de vacances la xarxa presenta interessants aportacions edunòmiques que val la pena recollir amb un petit comentari.

Undergraduate education has changed, let’s accept it and move on (THES) sobre si el que demanem als estudiants és realment allò que en podem esperar (es podria relacionar això amb la qüéstió de les notes a la selectivitat o a l’examen de competències bàsiques de primària).

Ideological rift divides managers and managed parla dels acadèmics (o altres) que fan funcionar les universitats, i dels acadèmics que són governats (academic managers, managed academics). Una frase interessant: Education is about learning and scholarship, not marketing fads.

Tech-transfer staff match top professors on pay exposa la importància de la direcció de les oficines de transferència de tecnologia.

Arizona State U. Details Plans for 3-Year Institutions. Si Arizona State va a 3 anys, quan la resta són a 4, no s’està anant cap a un sistema 3+2 més europeu? Segueix havent-hi el dubte sobre 3 o 4 anys per a un graduat.

Online Learning, at a Pace exposa noves formes d’ensenyament a distància, en aquest cas pas a pas.

UHI’s Gaelic-language strategy sets standard parla de la nova política d’ensenyament en gaèlic a una nova universitat escocesa. Potser s’hi pot aprendre alguna cosa en temes lingüístics.

L’Enric Canela fa unes interessants reflexions sobre la Selectivitat: Algunes reflexions sobre les PAU (Selectivitat) que aporten apassionats comentaris. Tabé parla de Garmedia i els estudis científics, amb una encertada reflexió sobre el punt de vista de la Ministra.

I per descomptat, el web del curs d’estiu de la UIMP Inventando la Universidad 2.0, i que mereix menció a part. Al twitter n’hi ha hagut força moviment amb el hashtag #uimpuni20