Mobiletag, MeePass, variants del QRCode

Image

Tot són variants de les matrius bidimensionals de dades, com el QRCode (codi QR) del Japo. Gràcies a Imatica he vist que s’ha desenvolupat el MeePass, una manera de proporcionar ràpidament una identitat digital, llegint una matriu de punts amb el mòbil:

Un dels “sants greals” que busca desesperadament la indústria tecnològica és la identificació digital unívoca i universal, una mena de DNI que ens permeti des de pagar el cafè al bar de la cantonada fins a identificar-nos en un aeroport a l’hora d’anar a prendre un vol. Actualment ens trobem en una època en la qual s’estan presentant les primeres solucions que poden cobrir aquesta necessitat, i una de les empreses més prometedores en aquest sentit és la francesa MTag, que va estar present en el recentment celebrat Mobile World Congress de Barcelona.

He visitat el web de Mobiletag i hi ha diversos exemples d’utilitat d’aquestes matrius. Al meu lector Kaywa del mòbil hi són llegides sense problemes.

Crec que la utilitat d’aquestes noves etiquetes sembla prometedora. Segur que quan s’hagi generalitzat la utilització de la Internet mòbil en sentirem molt més a parlat.