Olot, Fira de Sant Lluc (3 universitats i mitja)

Image

Avui i demà té lloc la Fira de Sant Lluc a Olot, als voltants de l’antiga Estació del Tren Olot-Girona. Hi ha diversos pavellons que tenen tota mena d’expositors ben variats i sempre interessants. Una de les activitats notables que té la Fira és el concurs Robolot, amb tota mena de robots diàctics (per exemple, basats en LEGO Mindstorms). Aquest esdeveniment està organitzat per l’IES-SEP La Garrotxa.

Al Pavelló de la Formació hi ha presents tres universitats: la de Girona, la UNED i la de Vic. A més, Manresa és la ciutat convidada, i entre la informació que proporciona hi ha la de Manresa Campus Universitari. La capital del Bages té estudis adscrits a la UPC, UAB i UIC. Amb el seu regidor n’he pogut parlar i està content de l’evolució d’aquest Campus, que té aspiració de convertir-se algun dia en una nova Universitat.

A la foto, aquest matí l’Alcalde d’Olot, Lluís Sagrest, ens ha visitat a l’stand de la Universitat de Girona. Cal agrair-li no tan sols l’interès per la UdG, sinó per tota l’educació. A la Fira hi ha una bona colla de tallers ocupacionals que complementen els stands de Robolot i els stands de les universitats. Per cert, és impressionant la gran quantitat que hi ha d’associacions al Pavelló corresponent. Olot és una ciutat ben dinàmica. Felicitats.