Premis a Projectes Final de Carrera de l’EPS de la UdG

Image

Ahir vaig participar en l’acte d’entrega dels Premis a Projectes Final de Carrera de l’Escola Politècnica Superior, impulsats pel Patronat d’aquesta escola de la Universitat de Girona (ja a la seva 14a edició). Avui el Diari de Girona ho recull en una notícia. Per cert, la cloenda de l’acte va ser molt bonica ja que va haver-hi una actuació de les solistes del cor de Cambra de Girona.

Va ser molt interessant la conferència que va impartir en Xavier Casas, president de l’empresa pública GISA. Mentre anava parlant, hi ha havia una successió incessant de fotos d’infrastructures: vies, trens, carreteres, edificis, …

Això em va portar a refer la meva intervenció davant de l’auditori de l’Escola Politècnica Superior. Crec que val la pena que esmenti algunes analogies que vaig fer:

/1/ La bifurcació del Cremallera de Núria, per un nou túnel – l’actual situació de convivència (durant un any) de graus i titulacions no adaptades a Europa. El Nou túnel, una drecera i una millora – El Procés de Bolonya.

/2/ L’Eix Vic-Olot, ja no cal passar pel Coll de Bracons o pel Coll d’el Far – La relació Universitat-Empresa.

/3/ Els Hubs de transport (per exemple, l’aeroport de Barcelona) – El Parc Científic i Tecnològic de la UdG( o el de BCN, o l’@22…) entorn innovador i investigador de confluència entre empresa, societat i universitat.

/4/ Edificis moderns o restaurants (per exemple, la nova seu de la Generalitat a Girona) – La Universitat

/5/ La navegació entre ports – L’entrada a una carrera, la sortida un cop fet el Projecte Final de Carrera.