Premis a treballs de recerca de batxillerat, deu anys

ImageAhir va tenir lloc l’acte d’entrega de premis als millors treballs de recerca de batxillerat, convocats pel Consell Social de la Universitat de Girona i la demarcació gironina del Col.legi d’Arquitectes. Aquest cop vaig poder seguir l’entrega des de ben a prop, tot veient l’església de Sant Domènec plena de gom a gom d’estudiants, professors i famílies.

Una bona avaluació d’aquests premis va ser que fos una premiada de 2003, actualment becària de recerca, hi fes una xerrada. Va ser Anna Vert, investigadora predoctoral al Laboratori d’Enginyeria de Proteïnes de la Universitat de Girona. En sis anys ha passat d’estudiant de batxillerat a estudiar proteïnes d’interès en oncologia.

En la meva intervenció vaig remarcar el caràcter de descoberta que té un treball de recerca, i com el procés educatiu no tan sols prepara per a la vida, sinó que és la mateixa vida. També vaig posar de relleu la importància de l’ensenyament públic i la necessitat de trencar les barreres que separen encara la universitat del sistema d’ensenyament preuniversitari. Finalment, vaig donar les gràcies als professors i tutors, sense els quals no podria haver-hi recerca a batxillerat.

ImageSortint de l’acte, al Claustre de Sant Domènec, vaig poder compartir amb diverses famílies l’alegria pels premis i també vaig poder atendre diverses preguntes de cara al futur més immediat. Tots els premiats acaben de fer la selectivitat, i molts estan a l’espera de la nota d’accés per acabar de decidir-se per un estudi o altre.

Tot plegat va ser una lliço de vitalitat i una injecció d’energia per a la universitat.

Als diaris locals, avui n’hi ha reportatges a El Punt i al Diari de Girona.