Què és un bon vicerectorat d’estudiants a una universitat?

Image

M’ha fet força gràcia veure a l’Inside Higher Education (IHE) que algú es pregunti qué és un bon Dean of Students (crec que equivalent al Vicerectorat d’Estudiants a una universitat catalana): Ask the Administrator: What Makes a Good Dean of Students?. Per un cantó, a l’entrada de l’IHE s’hi veu com algunes preocupacions dels americans no hi són, a casa nostra (esports de competició, Fraternities i Sororities, entre d’altres), però per un altre cantó s’hi veu clar que, en el fons, els problemes reals que afecten els estudiants són força semblants. Aquesta figura és una mica com un “director de creuer de la Universitat”.

Potser la principal diferència és en la forma d’accés a aquest càrrec (o lloc de treball, segons es miri): als USA es fa mitjançant un procés de selecció extern (encara que, com mólt bé diu l’autor de l’entrada, moltes vegades guanya “algú de dins”).

A part de la pròpia figura, m’ha fet gràcia també el que diu Dean Dad (IHE) sobre com cal anar a una entrevista d’aquestes característiques:

Finally, my generic interview tip for any professional position: don’t wear something for the first time. If your shoes hurt or squeak, or the label from your shirt cuts into your neck, you’ll be needlessly distracted and off your game. Besides, anything that looks too new will betray you. Dress in a way that gives you confidence, and that you won’t have to worry about.

Ni sabates noves, ni camisa nova, doncs. Res que pugui distreure del que és fonamental.