Què és un llibre?

ImageSolo dir que el millor material multimèdia ha està inventat des de fa temps: s’anomena llibre.

Per això m’ha fet gràcia trobar aquesta entrada de good.is sobre el que és un llibre:

What is a book, anyway? Is an iPhone book still a book, or does a book require paper? Are signatures necessary (note cute reference to this column’s name), or might enough RAM do?

La olor dels llibres, la seva textura, la velocitat a la qual podem passar les seves pàgines… la seva mida, el gruix del paper, … són qualitats absents als e-books, als ordinadors, als mòbils. L

Una curiositat lingüística: en anglès navegar per internet és “surf”, però a més el navegador és un “browser”, el que fem quan anem a la biblioteca o a la llibreria amb els llibres: fullejar o escartejar. Ja és ben curiós.

Actualització 1/3/2009:

Article d’El País sobre el llibre electrònic: precs i preguntes

Un enviado del futuro ha puesto la galaxia Gutenberg patas arriba. El libro electrónico es el tema de conversación definitivo -con permiso de la crisis- en el mundo editorial de 2009. Están los apocalípticos -que niegan la revolución digital y proclaman la insuperable mística del libro-, los integrados -al día del último ingenio- y los despistados -la mayoría-. Dos años después de la aparición del Kindle, el e-book de Amazon, ha vendido medio millón de unidades y se ha convertido en el símbolo de esa revolución. La cara visible de un giro copernicano lleno de malentendidos y preguntas.