Química i Secundària: NanoReacciona III

Image

Fa dos anys al Departament de Química de la UdG vam iniciar una jornada per a la recerca preunviersitària en química. Aquest any se n’ha fet la III edició, amb una sèrie de treballa de recerca de Batxillerat fet al nostre Departament o relacionats amb la química.

El III NanoReacciona s’ha fet coincidir amb II Congrès de Docència en Química a Secundària. Una bona colla de professors de la UdG i de centres de secundària s’ha aplegat a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències per gaudir de les xerrades del Dr. Manuel Moreno (UPC), la Sra. Begonya Oliveras (IES Dr. Puigvert + UAB) i el Sr. Pere Castells (Fundació ALICIA).

La veritat és que durant la sessió de pòsters del NanoReacciona vam poder fer petar la xerrada amb companys professors de l’altre cantó de la barrera invisible que separa la Universitat de l’Ensenyament no Universitari. Vam constatar que aquestes trobades són positives per a estudiants i per a professors.

Constatem també un increment de demanda de treballs de recerca de batxillerat tutoritzats i realitzats al si del Departament. Ens sembla que és una cosa bona, però també porta feina, si es vol fer bé. En el futur caldrà comptabilitzar això al Pla d’Activitats del Professorat.