Reflexionant sobre la comunicació de la ciència 2.0

ImageAvui s’ha presentat la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG (C4D) amb les I Jornades de Comunicació Científica 2.0. Ha estat un matí intens, amb quatre ponències curtes i una taula rodona que jo mateix he moderat. Gairebé 4 hores d’idees, propostes, suggerències, preguntes, discussions, reflexions. Aportacions de 10 persones de diferents àmbits relacionats amb la comunicació, amb la ciència i amb la Web 2.0, que han aportat visions complementàries, a vegades antagòniques, en un camp on ha quedat clar que cal fer molt feina. Des del públic assistent també s’hi han fet bones aportacions.

Aquest cap de setmana en farem un resum, i proporcionarem tota la informació distribuïda pels ponents al web de la C4D. De moment, però, hem de fer constar la satisfacció per l’entusiasme de tots els participants, una cinquantena en total, que ens han volgut acompanyar al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

He de dir que la difusió de la convocatòria de la jornada via twitter no ha pas funcionat malament. Hem tingut participació de l’ICAC, de Tarragona, gràcies als twitts i retwitts. També ens han comentant els tècnics informàtics que la retransmisió en directe via video ha tingut alguns seguidors.

Ja ho hem dit durant la jornada: la C4D neix amb humiltat, però vol aportar coses interessants i contribuir a la societat del coneixement.

Gràcies a tothom que hi ha participat: ponents, participants, organitzadors, gent que ens ha dit que no podia venir. A tots, el nostre agraïment.

Ah! el conjunt de twitts sobre la jornada es pot trobar amb el hashtag #1jcc20 i també amb #cientificom20 (no tot pot ser perfecte, oi?)

1 thoughts on “Reflexionant sobre la comunicació de la ciència 2.0

  1. Miquel,
    Malgrat que he hagut de marxar aviat, l’estona que hi he pogut ser i el que he anat seguint després via twitter m’ha semblat molt interessant. Felicitats per la iniciativa. Ho anirem seguint i aportant en la mesura del possible. A més, celebro que des de Girona sorgeixin iniciatives com aquesta.
    Salut!

Comments are closed.