Ripoll, Fira de les 40 hores

ImageAquest cap de setmana es fa a Ripoll la Fira de les 40 hores. La Universitat de Girona és l’única universitat que hi té un stand informatiu, encara que cal dir que a l’stand de la Fundació Soler s’hi informa del Grau en Mecatrònica de la Universiat de Vic. A més, a l’stand de la Cambra de Comerç la UdG hi apareix juntament amb el Parc Científic, pel vincle de l’Antena de Girona.

Divendres va fer molt bon dia, però ahir malauradament va ploure (no gaire fort). Segurament que avui fa més bon temps. En tot cas, tenir presència a les fires comarcals és important per a una Universitat amb vocació territorial com la Universitat de Girona.

Dels diferents stands en puc destacar el de TeleVall, que ofereix diversos serveis via Internet a les zones rurals de la comarca del Ripollès, per exemple un programa de seniority, adreçat a la utilització de la consola Wii per Internet. També vaig poder veure una oferta d’Eurona que proporciona al Ripollés 1 MB per sempre, a 17 EUR/mes, mitjançant la tecnologia Wimax.

Image

La presència del sistema universitari a aquestes importants fires comarcals crec que ha de millorar. Les universitats haurien d’entendre que no es tracta pas només d’anar a captar estudiants, sinó de fer palés que són servidores socials i que els ciutadans de les comarques que tenen més dificultats de connexio també formen part de la comunitat universitària. Una universitat presencial i 2.0: una Universitat NC.