Traginer espacial

Image

Slashdot explica que una compania americana permetrà contractar l’enviament a l’espai de petits satèl.lits (220 g aprox.) que estiguin uns quants dies orbitant la Terra. El preu és força assequible: 8.000 dòlars. Pràcticament de franc, comparat els milions que en costa posar en òrbita satèl.lits normals. Es tracta del kit de satèl.lit personal TubeSat.

La mateixa companyia (Interorbital Systems) proposa les Expedicions Orbitals, per portar turistes a l’espai, en vols d’una setmana. El preu serà car: 5 milions de dòlars, però ara es pot participar en promoció especial, on un bitllet (sembla que) costa només 250.000 dòlars. Això és semblant a les tarifes de les companyies aèrees de baix cost. En la propaganda d’aquests viatges es deixa clar l’avantatge respecte dels vols suborbitals amb pocs minuts d’ingravidesa, de Virgin Galactic.

(Idea: potser als estudiants de 4rt d’ESO que es prematriculéssin a química o a una altra carrera de demanda intermitja se’ls podria fer un descompte. Crec que tot arribarà).

No sé si agafar-m’ho seriosament o riguent. Però crec que és possible (el viatge espacial, la prematrícula potser encara no). Per cert, la botiga d’aquesta empresa és interessant!