Tres mercats nord-peninsulars

ImageEn aquest viatge a Cantàbria m’he topat amb alguns (pocs, per ordre) mercats: Tudela, Logroño, Santander (Mercado del Este). Encara un darrer: el de La Esperanza, també a Santander, segurament el millor de tots.

Els mercats estan en recessió. El de l’Este, a Santander, ja no fa de mercat. Ara és una oficina d’informació, un lloc de pinxos, un bar, una fleca. Tot força de disseny. Però no és pas cap mercat. El de Tudela, que en altres temps devia ser magnífic, només té algunes parades al voltant d’una illa central ocupada per un supermercat. I el de Logroño està força millor, amb una visió des de fora molt encoratjadora.

El Mercat de La Esperanza, a Santander, té dos pisos. Tots dos, pràcticament plens. Vones parades de fruita i verdura. Peix. Embotits, carn, pollastre. Hi va molt gent. Obre la tarda, també, de dilluns a divendres. És molt cèntric, darrere l’Ajuntament, les oficines… una mica com el Mercat del Lleó a Girona.

Alguns mercats van enrere, altres aguanten, uns fan més goig, altres menys. Les coses són com són i no com voldríem que fóssin.

 

Image

Image