Un càrrec acadèmic important: compromís acadèmic

ImageL’Inside Higher Education porta una notícia sobre la creació de la figura de Dean of Academic Engagement en dues universitats americanes (Robert Morris University (Pittsburgh) i Fairfield University (Connecticut)). A la RMU, aqeust nou càrrec ha anat precedit d’un programa anomenat Student Engagement Transcript que demana que l’estudiant participi en activitats organitzades per la Universitat (sobretot pel professorat) de tipus extracurricular i cocurricular.

Les activitats poden ser de set àrees: arts, cultura i creativitat; experiències transculturals i culturals (amb inclusió dels programes “study abroad”; recerca; servei a la comunitat; lideratge; experiència professional; projectes d’estudi independent.

Aquest nou càrrec (aquí podria ser un viderector o director de programa) es diferencia del que normalment hi ha per a estudiants, més enfocat a l’activitat dels estudiants no relacionada directament amb el seu curriculum:

Whereas the dean of student life focuses primarily on student clubs, she will take a broader focus, including academic departments. The document is partly geared toward future employers, serving as proof of a student’s involvement in campus life and complementing his or her academic transcript.

En l’article de l’IHE hi ha els avantatges i els inconvenients d’aquest nou càrrec i, en particular, del programa d’Engagement. El millor, però, són els comentaris rebuts per aquesta entrada al web de l’IHE. Moltes respostes van en la direcció de considerar el programa i el càrrec un pas més en el control del temps i de la vida de l’estudiant.

Podríem traduir dean of academic engagement per degà de compromís acadèmic. Però el concepte d’academic engagement pot voler dir moltes coses, per exemple aquesta de la Universitat de Texas, Austin.