Visita de la ministra Garmendia a Girona

ImageAhir la ministra Garmendia (MICIIN) va visitar durant unes hores Girona, per tal de reunir-se amb el clúster Innovac i per fer una xerrada a Tribuna de Girona (avui reportatge al Diari de Girona).

La veritat és que la vinguda de la ministra va causar força expectació i que l’auditori de La Caixa era ple. La ministra va fer una exposició de les seves polítiques, amb especial menció per com poder ajudar a portar l’actual crisi financera i econòmica. La innovació i l’empreneduria han d’ajudar-hi.

Com que el Diari de Girona ja recull força bé el que va ser la xerrada, en diré un parell d’anècdotes: primera, segons Garmendia la paraula xinesa de “crisi” té dos ideogrames, un que vol dir “dificultat” i una altre que vol dir “oportunitat”. Això no és ben bé així segona l’entrada en anglès de la wikipedia sobre aquest tema.

Per una altra part, la ministra es va referir en un moment de la conferència a la “carrera gerencial”. No sé exactament què volia dir, suposo que es va confondre…

Les respostes de Garmendia a les preguntes que se li van efectuar, moltes relacionades amb polítiques fiscals a la R+D, van mostrar que està molt ben documentada i que està ben coordinada amb els seus Secretaris d’Estat (el d’Universitats Rubiralta era a la URV).

Malauradament Garmendia va aparèixer just abans de la xerrada i va desparèixer ràpidament degut als horaris del transport. Això sí, vam aprofitar per fer petar la xerrada amb polítics, universitaris i persones dels agents socials que eren a l’Auditori.

Actualització diumenge 22/2: entrevista al Diari de Girona.