Ballant amb bionanomolècules a Sabadell

ImageAhir vaig ser a Sabadell per fer una xerrada a l’Aula d”Extensió Unviersitària de Sabadell, per a la Gent Gran. De fet, van ser dues xerrades, perquè ens vam creuar amb en Jaume Sobrequés, que va parlar de La Guerra de Successió i el desmembrament de Catalunya. En canvi, jo vaig fer la conferència Ballant amb Bionanomolècules. Dues xerrades ben diferents!

Segons els organitzadors, l’Aula té unes 1.200 persones actives. Realment cal felicitar-los per la dinàmica que reflequen les activitats del seu web.

ImageEn totes dues hi havia una gran quantitat d’assistents. Vaig poder copsar que, malgrat que el tema no és pas fàcil d’explicar a un públic no entès en química quàntica i en nanociència, l’auditori va seguir bé les explicacions.

No és pas fàcil explicar els fonaments de la mecànica quàntica. Potser una analogia és idònia: en una baralla francesa de cartes, una carta pot ser negra o vermella. Això en la seva versió clàssica; perquè en la versió quàntica, una carta seria vermella i negra a la vegada (nota: no grisa ni d’un altra color, sinó purament vermella i purament negra a la vegada).

Seguint el guió de l’activitat Ballant amb Bionanomolècules que tenim penjada al web d‘InnoCiència, es van fer unes pinzellades d’astroquímica, de bioquímica i de nanociència. I vaig acabar com solo fer-ho: amb la imatge del meu químic favorit, en Panoràmix.

La presentació que vaig fer es pot trobar a l’Issuu.