Ciència i cuina, per a un entorn d’educació no reglada

Image

Amb en Pep Antoni Vieta (@pepquimic) i en Pep Duran (@josepduran), amb qui en el marc de la C4D formem l’anomenat grup 2Duran+, hem anat a fer un taller de Ciència i Cuina a la Fundació Oscobe, al Restaurant Els Ocells Perduts, prop de Taialà, a la sortida de Girona. Ha estat molt agradable poder explicar els fonaments químics i físics de les transformacions que tenen lloc en una cuina als estudiants d’aquesta Fundació, la majoria ajudants de cuina i d’hostaleria, encara que també n’hi ha de jardineria. També hem fet un parell de jocs de mans espectaculars, com la transmissió bluetooth cerebral d’una carta, una de les nostres especialitats.

En aquest centre de la Fundació Oscobe s’hi acullen joves que han tingut un problema de fracàs escolar, sigui per l’entorn familiar, immigració o altre qüestió. Però he de dir que els assistents són tots molt espabilats, han gaudit d’una sessió científica interactiva i planera, i de fet ens han permés fer servir per primer cop una cuina real per a aquest taller de ciència i química (tal com molt bé ha dit en Pep Anton Vieta al seu blog).

En acabar el taller hem pogut compartir el dinar amb tots els assistents. Això ens ha permés conèixer, amb una visita guiada posterior a les instal.lacions, el funcionament d’aquest centre i la diferència entre l’educació universitària i l’educació no reglada de la Fundació Oscobe. Gràcies a tots!