Concurciència

Image

No fa pas gaire vaig fer una entrada sobre l’Alberto Fernández, un dels promotors de Docuciencia, l’excel.lent web sobre documentals de ciència, que també té fòrums i altres seccions destinades a destacar la bona ciència i a combatre la pseudociència.

Els promotors de Docuciencia proporcionen un vincle directe als vídeos de ciència disponibles a la xarxa, els comenten perquè se sàpiga de què van, i suggereixen d’altres videos relacionats. A més, s’hi poden fer comentaris.

Entre els molts videos disponibles, em sembla recomanable per exemple Física en la ISS – Misión 3: Asuntos del espacio perquè ensenya experiments cient´fiics senzills a l’Estació Espacial Internacional, i com es comporten de forma diferent a com ho farien a terra.

Al núvol d’etiquetes de Docuciencia no hi ha ni molècula ni química (no és pas cap crítica, només una constatació). És un reflex de la dura realitat: la química no ven, la químcia no projecte una imatge amable ni positiva. No deu haver-hi gaire documentals de química.

Docuencia no para de fer coses interessants. Fa poc va posar en marxa el Foro Docuciencia. Ara ha promogut un concurs molt senzill (termini 17 de febrer). Crec que val la pena aprofitar-lo, perquè l’únic requisit important és parlar del propi Docuciencia. No costa pas gaire, perquè la feina de @albertofersie i @wis_alien és molt bona. Per cert, jo els escolto a vegades a Onda Regional de Múrcia.

La ciència no té perquè estar renyida amb la diversió. Aquest n’és un exemple. Per això he titulat aquest post com a concurciència. Potser és que també pot representar ciència concurrent.

I amics de Divuciència, fixeu-vos que a Girona vam organitzar un concurs de dibuixar un científic… devia ser la Dibuciència, oi? (nota: m’adono que algú ja n’ha parlat abans, de dibuciència).

Bona feina.