Eggs & Güebs al Saló de l’Ensenyament

ImageAvui hem aportat el nostre miniespectacle Eggs & Güebs, resum del d’ahir, Ous & Güebs, a l’stand del DIUE del Saló de l’Ensenyament, a Barcelona. Amb en Pep Duran, i amb en Pep Anton Vieta en la preparació prèvia a la UdG, hem fet tres passis que han donat una visió divertida a la química i les matemàtiques als futurs estudiants unviersitaris que s’acostaven a l’stand de la Universitat de Catalunya.

En Pep Duran ha fet de bon cuiner i ha fet truita francesa verda i ou ferrat verd (foto). Per un altre cantó, jo he ajudat als estudiants a seleccionar una carta lliurement, que després han tramés per Bluetooh mecanoquàntic al mag @pepduran, qui ha llavors imprès la carta rebuda a distància, dins d’un ou dibuixat a la paret de l’stand.

M’ha agradat molt que els futurs estudiants sortíssin amb ganes d’estudiar química (a la UdG). Segurament és un rampell, però és un bon senyal que la nostra proposta ha agradat i ha ajudat a promoure una mica el sistema universitari de Catalunya. Hem mostrat una mica la cara amable de la ciència.

Com a curiositat, en els tres jocs que hem fet d’impressió química d’una carta escollida, on cal dir el nom d’una persona, tres persones diferents han dit totes tres, en moments ben separats, el mateix científic o científica, viu o mort: Albert Einstein. Queda clar que és la imatge més coneguda de científic, i potser el que respon a la imatge que se’n té de la gent de ciència.

Image

Image

Gràcies a la gent del DIUE per convidar-nos-hi, en especial a la Meius Ferrés @mferres. Ens ho hem passat molt bé, i els espectadors ens sembla que també. Per cert, vam repartir uns fulls de propaganda del grup 2Duran+ per aconseguir contractes a la BBC (“bodes, batejos i comunions”):

Image

2 thoughts on “Eggs & Güebs al Saló de l’Ensenyament

  1. A la Universitat Politècnica de Copenhaguen hi ha un grup que treballa en nanotecnologia i fan experiments per a la mainada molt curiosos, de l’estil que feu vosaltres. Un d’ells em va semblar propi de Ferran Adrià: fabricació de gelat de cervesa i xocolota en pocs minuts, ajudant-se de nitrogen líquid. (I era força bo!)

Comments are closed.