Empreneduria i Silicon Valley

ImageGràcies a l’Eduard Batlle ahir al nou edifici Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG vam poder escoltar l’entusiasta i emprenedor vigatà Xavier Verdaguer, que porta més d’un any al Silicon Valley (és a dir, prop de la Universitat de Stanford, a la zona de San Francisco, a Califòrnia). Van ser vuitanta minuts de recàrrega energètica, de constatació de dificultats, de reptes, d’objectius. L seva xerrada, “L’ecosistema Silicon Valley”, em va emocionar a més ja que es tracta de la zona on vaig fer el meu postdoc i on vaig realment aprendre l’ofici d’investigador (University of California, Berkeley). Moltes de les qualitats que ell va atorgar a la societat americana ja les vaig poder copsar fa temps, i les he anades retrobant en els diversos viatges a l’altre cantó de l’Atlàntic, l’últim aquest passat març a Atlanta i New York.´

Més enllà de les principals idees d’en Xavier Verdaguer sobre la innovació i sobre com canviar les coses perquè Catalunya agafi les coses bones del Silicon Valley (i no pas les dolentes, ho va deixar clar!), continguts als tweets que vaig fer, em va semblar motl bé l’estona de networking acompanyada de tastets de cervesa innovadora i de menjar. Vaig poder aprofitar per saludar i conversar amb gent innovadora del Parc i de Girona.

ImageVa ser el primer cop que vaig assistir a una xerrada a l’auditori del nou edifici Monturiol. Té força gràcia, ja que hi ha un gran vidre a la dreta que permet seguir la xerrada des d’una ampla zona lliure.

Vaig fer força fotos, però la Llei de Murphy es va complir i tenia posat el focus en manual… i totes van sortir desenfocades. Reprodueixo en petit les due súniques prsentables: l’Eduard Batlle (instigador, promotor i incentivador), en Xavier Verdaguer (conferenciant-innovador) i en Pere Condom (director del Parc). Gràcies a tots tres!

Piulades:

XVerdaguer: hi ha molt poques dones emprenedores a Silicon Valley..
En Xavier Verdaguer ens explica el fenomen del networking al Silicon Valley.
X Verdaguer: a l’emprendor li cal suport moral!
XVerdaguer: creu que cal incorporar molt més l’esperit emprenedor a la univeristat.
Al Silicon Valley fins i tot els veïns se senten obligats a invertir per promoure els joves emprenedors (x. verdaguer)
Xavier Verdaguer: a California la gent que té èxit no és criticada, sinó que se la promociona i se la fa servir a la univeristat.
En Xavier Verdaguer compara el Silicon Valley amb la Plana de Vic, i San Francisco amb Barcelona. 🙂
Comença la xerrada d’en Xavier Verdaguer al Parc Científic i Tecològic de la UdG. Estreno l’auditori del nou edifici Monturiol

2 thoughts on “Empreneduria i Silicon Valley

  1. M’hauria agradat ser-hi, però no vaig poder. Devia ser interessant.
    Enhorabona, senyor comissionat de la UdG 2.0!

Comments are closed.