Estratègies de visibilitat digital per a les universitats

Image

Les presentacions de la Tíscar Lara (@tiscar) són sempre útils; de fet, la de CyBlog2.0 em va ser molt útil, i de fet em segueix servint per tenir forces per mantenir aquest blog quan cal invertir molta energia també en les xarxes i canal socials). Ara en veig una altra, 10 estrategias de visibilidad digital en la educación superior, relacionada amb un seminari de la Fundación Universidad.es de fa pocs dies, el 30 de novembre, on va fer aquesta presentació (el seminari anava adreçat a la promoció internacional de les universitats):

Lara diu que cal fer, doncs, 10 coses:

  1. ABRE TUS CONTENIDO – Regala conocimiento
  2. ABRE LOS PROCESOS DE PRODUCCIÓN de conocimiento
  3. PUBLICA EN DISTINTAS PLATAFORMAS
  4. COMPARTE tus fuentes y aporta criterio
  5. STREAMING. Abre el aula
  6. FORMA en competencias e identidad digital.
  7. VISIBILIZA a tus colectivos
  8. CONVIVE en sus contextos de interacción
  9. EXPANDE EL AULA en las redes
  10. MOVILÍZATE. Házte móvil.

Hi estic molt d’acord, però també cal tenir en compte que les coses no depenen pas només d’una sola persona o d’un sol grup, de`pèn de lamateixa comunitat. Cal que hi hagi un grup de persones evangelistes, promotores, fins i tot visionàries. Però si els col.lectius de la univesitat no volen (o no poden) seguir, tot es fa una mica més difícil.

De fet, el New York Times vol eliminar la figura de Social Media Editor. I una mica en broma, fa pocs dies es deia per la xarxa que si tots els Community Managers voléssin, no es podria veure el Sol…

No cal fer-ne un gra massa, i cal combinar els canvis sobtats amb les transformacions assenyades. La relació de la Tíscar Lara és una bona guia per avançar en la utilització intel.ligent de la Web 2.0 per part de les universitats, per projectar-les cap a la societat, i perquè la societat en tingui una percepció positiva (que ja n’hi té molta…)