Evolució de l’electrònica i la informàtica

ImageAhir em va agradar molt el Museu de la Tècnica de Viena. Després de la llarga visita al Palau de Schönbrun , els seus jardins, els dos laberints (un d’unicursal i un altre de multicursal, vam aprendre que en anglès són diferents: “labyrinth” i “maze”) i el museu de les carrosses, vam poder dinar i resposar tot visitant excel.lents recopilacions de desenvolupaments industrials.

Al museu de la tècnica de Viena no s’hi pot trobar gaire ciència. Es tracta d’un museu de la tècnica, i per això el fa interessant i diferent. Em van agradar molt les col.leccions senceres de planxes, assecadores, aspiradores, i tota mena d’estris domèstics.

Però el millor són les col.leccions des dels 50 fins avui de televisors, ràdios, estris electrònics i ordinadors. Hi he vist el PET Commodore de 1979, tots els Apple, el primer PC IBM amb dues disketteres de 5 1/4″, etc. I un centre de càlcul com el de la UAB en els temps que jo feia la tesi doctoral. La informació sobre indústria pesada (alts forns), màquines de vapor o mineria són també molt interessants.

Caldria fer-hi vàries visites per veure-ho bé.