Fem una xarxa social pròpia?

ImageFa pocs dies comentava diverses qüestions a “com no perdre el seny a les xarxes socials quan s’està a l’àmbit educatiu”, i esmentava les proves que feina amb ning.com (gràcies a la Marta Puig per dir-me que la nova xarxa social cativistes, és de ning – exemple de xarxa, cap connotació política), encara que també sembla interessant buddypress , que es munta sobre WordPress MU.

Ara he vist que el debat sobre l’interès de fer xarxa pròpia (que ja el plantejava Andrés Pedreño a la UIMP20) continua. En Raúl Hernández publica al seu blog DigitalyCia Monto una red social propia? O trabajo sobre lo que ya existe? una reflexió sobre els avantatges i els inconvenients de muntar una xarxa social privada, on els usuaris s’hi hagin de registrar (per exemple, la de la UIMP, http://redsocial.uimp20.es) .

Hernández conclou el seu post amb

Digamos que tu empresa quiere desembarcar en las redes sociales. A tenor de lo visto, ¿qué crees que es más razonable? ¿Invertir en construir tu propia plataforma de red social y esperar que los usuarios vengan a ti? ¿O invertir en tener presencia, generar contenidos, dinamizar la conversación… en las plataformas donde ya “viven” esos usuarios?

Seguiré escoltant la xarxa sobre aquest tema, que em sembla molt rellevant de cara a les organitzacions, i en particular per a les universitats, que tenen un gran col.lectiu de persones disposades a escoltar i a parlar.

Fofo: Square Kilometre Array, http://www.spaceinfo.com.au/ska5501.jpg