Fira de la Ciència per a Petits Grans Científics

ImageAvui al matí he participat amb els companys químics i de la C4D a la Fira de la Ciència per a Petits Grans Científics, que s’ha fet a les instal.lacions de Fira de Girona, a La Devesa. Han estat una multitud de nens i nenes de preescolar i de primària que han pogut gaudir d’un munt de tallers.

En el meu cas hem organitzat, juntament amb en Juanma Barroso (@juanmabarroso), un taller relacionat amb aspectes matemàtics de la ciència, sota la direcció global de la Lídia Ochoa, becària de recerca i doctoranda de didàctica de la ciència, i de la Sílvia Simon (@silviasimonr), directora de la C4D. L’organització ha estat a càrrec del Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental de la UdG, de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG, i de l’Ajuntament de Girona.

A més, he fet alguns jocs de màgia matemàgics per a petits i grans, que han acompanyat els experiments espectaculars d’en @pepquimic i d’en Pep Duran (@josepduran).

A la foto, alumnes de l’Escola del Pla de Girona retallen per la metitat una Cinta de Moebius. Han quedat forçaparats de les propietats divertides d’aquest tipus de topologia. Igualment els ha agradat, crec, el viatge per europa, basat en un quadrat 3×3 on hi juga un paper clau la paritat. Als més petits, els jocs amb cordes els han divertit molt, sobretot el de fer un nus amb una corda sense deixar anar les puntes agafades amb els dits.

Hem rebut la visita de la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, la Núria Terès, i del Vicerector de Recerca i Transferència de la UdG, en Josep Calbó, als qui hem aprofitat per fer-los algun joc amb cordes.

ImageA la foto, en Pep Anton Vieta (@pepquimic), fent un joc amb globus i nitrogen líquid davant de nens de preescolar. Tan aquest com el de la flor petrificada han estat espectaculars.

Gràcies, Lídia i Sílvia, per la vostra bona feina! I gràcies, Juanma, pel taller.

2 thoughts on “Fira de la Ciència per a Petits Grans Científics

  1. Moltes gràcies a tu per venir, participar i escriure-ho! Sempre és un plaer col·laborar per fer possible acostar la ciència als més petits!

Comments are closed.