Girona Invisible

Image

Ahir al vespre vaig ser a la presentació de la publicació “Passeig per l’Invisible. Itinerari Químic per la Ciutat de Girona“, del company de departament, càtedra i de ciència Josep Duran. La trobada va ser al taller de Cromats Ensesa, a un dels llocs més emblemàtics del Barri Vell de Girona, a la pujada de Sant Domènec.

Les intervencions del vicerector de la UdG Joaquim Puigvert, de la regidora d’educació Núria Terès, de l’alcaldessa Anna Pagans i del propi autor, Josep Duran, van remarcar totes que aquesta publicació-guia s’afegeix a d’altres publicacions d’itineraris però que és una mica diferent, ja que no es tracta d’una publicació naturalista o d’una referència monumental. Pel contrari, combina història amb actualitat, sempre amb la química de fil conductor. Això permet entroncar amb d’altres guies, amb les quals interesecta, per exemple en explicar les pedres de les muralles.

El títol de Passeig per l’Invisible també va ser comentat: noho veiem, però la químic és pertot arreu. Ja ho deia un slogan no fa pas gaire: Tot és Química (també n’hi havia un altre que deia “La Química, Naturalment!”)

Cal felicitar en Josep Duran per la bona feina que ha fet en aquesta publicació, que s’afegeix a una guia que va elaborar fa anys sobre Itineraris Geològics per la Costa Brava, editada pel Consorci de la Costa Brava. Aquesta publicació ja es fa servir pels escolars de Girona, mitjançant les activitats de la Caseta de la Devesa. Igualment ja n’hi ha un web: Invisible.Cat

ImageAprofito per incloure una de les fotos que va fer en Pep Anton Vieta (@pepquimic) i que recull a la notícia publicada al blog de la C4D, on sortim tots els químics que van ser presents a la presentació, entre ells en @jordipoater i la @laiagd.