I després del Bac, què fem? (a Perpinyà)

ImageFeia temps que havia de participar en el Forum après Bac de Perpinyà i no havia pogut fer-ho. La veritat és que avui poder visitar els 300 stands de tot tipus d’escoles, universitats i serveis m’ha permés fer-me una millor idea del sistema d’educació superior francès. Potser les coses hi són més clares: a vàries escoles hi he vist BAC+2, Diploma, Màster-1 i Màster 2. O sigui, 4 títols en 5 anys, dins de l’estructura que marca el Procés de Bolonya. Naturalment la Universitat de Perpinya-Via Domitia hi ha tingut molta més presència que ningú, amb les seves diverses UFR (Facultats) i Instituts, sobretot l’IUT (Institut Unviersitari de Tecnologia). Els organtizadors han estat agosarats amb el lema d’aquest any: “Frayeur sur l’avenir”.

He aprofitat per visitar el campus de la Universitat de Perpinya. És agradable, compacte, humil. Amb una biblioteca ben digna, on les ciències són a un annex. No he aconseguit connectar a Internet via EduRoam segurament perquè no he fet alguna cosa prou bé.

Durant el Fòrum he parlat amb catalanoparlants del Rosselló. Una mare de Bolaternera que té el fill estudiant Fisioteràpia a Girona m’ha fet adonar que encara hi ha gent que el parla, i que el parla bé. M’ha fet gràcies que en lloc de “fill” digués “nin”.

ImageRespecte de la llengua, al web de l’Ajuntament de Perpinyà he trobat un concurs de dictat en català a un dels Instituts de la ciutat, promogut per diverses organitzacions com per exemple Ràdio Arrels. Espero que hi ajudi una mica.

El Midi Libre en parla avui. Per cert, és la 25a edició del Fòrum.

Actualització dimecres 10: L’Indépendent avui en fa un reportatge, també.