Identitat digital i en Jap

Image

Una professora del meu departament em va fer arribar ahir l’acudit d’en Jap a El Punt. Més enllà de les relacions humanes que suggereix, hi ha una acceptació de les noves formes d’identitat digital personal.

De fet, a la Jornada de Docència en Química per a Secundària, vaig presentar la Trina Milan a companys de feina primer pel nom, però després per la seva identitat a twitter, que sovint no és la juxtaposició de nom i cognom, com és el meu cas en català (en anglès és ben diferent). Respostes com “Ah! ets @xxxx… Et segueixo!” son normals. La mateixa Trina va explicar a la seva xerrada que, darrere la seva tarja professional hi porta un codi QR amb l’adreça del seu portal-blog.

Així doncs, la part esquerra de l’acudit d’en Jap no sorprèn. L’acudit bo és a la part dreta, encara que no lligui amb l’estructura d’adreces.

I per cert, cada cop es fa servir més la paraula desvirtualització, per part de gent que es coneix primer per la xarxa. He de confessar que aquests darrers dies he escrit sobre temes que he consultat o fet en col.laboració amb persones que només les conec per la foto del seu perfil. Això sí, conec el que diuen al seu portal. Perquè cada persona és ella, les seves circumstàncies, el seu blog, els seus tweets, les seves xarxes socials, …

One thought on “Identitat digital i en Jap

  1. Fantàstic l’acudit! Una bona representació d’una situació actual habitual. Com bé dius, les presentacions solen començar actualment amb un @nom!

Comments are closed.