Innovant en les presentacions i events

Image

Com que demà he de fer una microponència a FiraMercat/DeTotCat, a la Fira de Girona, i dissabte vinent tinc una intervenció a la InnosFera dins de la Penedesfera, m’he fixat una mica en algunes coses que he trobat darrerament. Una que és ben atractiva i va més enllà d’una presentació, perquè ja parla de com muntar congressos o sessions de treball que siguin productives, és la de Gerald Haman, Formulate to Innovate. Aquesta presentació suggereix alterar l’agenda normal d’una trobada per tal d’afavorir la creativitat i impedir l’avorriment. M’ha fet gràcia, entre altres coses com Strangers becom friends after taking action, el Thinkubator (contractió de Think i Incubator).

Precisament la gent de la Innosfera m’ha fet arribar una presentació sobre què n’esperen que sigui, la meva xerrada. M’agradar que els organtizadors facin això, i que ajudin a emmarcar un tema, facilitant el com i permetent que qui fa la presentació es concentri en el què.

No m’acaba d’agradar de fer servir una cosa com el Prezi (que reconec que és molt bonica). A part de portar temps d’aprenentatge, en resulta una presentació potser massa dinàmica que competeix amb el propi contingut. De fet, això és el que diu aquesta entrada sobre Prezi d’en Jordi Adell: Por qué no uso Prezi.

De moment, per a la presentació de demà, m’he limitat a posar una sola paraula i una o dues imatges a cada diapositiva de la presentació. Crec en el poder de la paraula, i també crec que la presentació real ha de poder aportar valor afegit al powerpoint. La presentació ha d’ajudar el conferenciant en la seva xerrada, no pas substituir-lo o fer-li la feina més difícil. I si vol posar per escrit el que ha dit, en pot fer una entrada al seu blog. És el que jo faré demà.