Jo també m’apunto a la Gastronomia Molecular

Image

Com que vaig veure que l’LHC havia s’havia inaugurat amb un buffet de gastronomia molecular, aquest any vaig demanar als Reis que em portéssin estris per poder practicar amb aquest tipus de cuina. Afortunadament a Perpinyà hi ha bones botigues, i els Reis es van portar bé.

A part de dos llibres de Cuina Molecular, hi ha tota mena d’estris que semblen sortits d’un laboratori de química. A la introducció de “Mon Kit de Cuisine Molécularie”, s’hi diu que “La science explore le monde, recherche les méchanismes de phénomènes naturels. La gastronomie moléculaire est une discipline scientifique qui étudie les transformacions culinaries, et les phénomènes de la gastronoomie en général. Cette discipline fait partie des sciences des aliments

També hi diu “La cuisine, mélange entre art et technique, est indissociable du got, de la qualité des produits et du savor-faire du cuisinier“.

A veure si n’aprenc una mica. I ara que hi penso, la paraula “phénomène” és un mot amb un accent tancat i un altre d’obert. Ja és ben curiós.

Image

One thought on “Jo també m’apunto a la Gastronomia Molecular

Comments are closed.