La ciutat sense llibres

ImageDurant la meva estada a Oviedo vaig rebre la notícia de la desaparició del programa de TV GironaLa ciutat dels Llibres“, conduït per en Xavier Carmaniu. Si dissabte passat tancava La Llibreteria al meu barri, una de les poques llibreries de Girona, ara deixa de fer-se un programa a la TV local sobre llibres, que permetia tenir una visió dels convidats fresca i original.

Vaig tenir la sort de ser un dels entrevistats en aquest programa, i de fet el seu podcast es pot trobar ara mateix a la pàgina principal d’aquest blog. He de dir que força gent a Girona veia aquest programa, que segurament és un dels que ajuden a conformar una TV de qualitat, més enllà dels (necessaris) programes de notícies, de cuina i d’esport.

La veritat és que no sóc cap expert em mitjans audiovisuals, però no veig cap on va la TV local. Potser l’actual sistema de la TDT i la Internet hi
deuen tenir a veure. Potser la qüestió de fons és la mateixa que la de La Llibreteria. Les coses han canviat, i seguiran canviant. A més, en un món interconnectat en què la gent s’ha acostumat a no pagar (o pagar ben poc) per rebre continguts, no tinc pas gaire clar quin és el model de negoci.

Cal agrair en Xavier Carmaniu les bones estones que ha fet passar als gironins i el suc que n’ha tret dels convidats. Recordo quan em va cridar per a l’entrevista que volia “llibres interessants, diferents”. A l’entrevista només en vam poder comentar tres o quatre, però va servir per mantenir una interessant, agradable i relaxada conversa.

Em preocupa assistir cada dia a actes per promoure el progrés de la ciència i la tècnica, a l’impuls del Parc Científic i Tecnològic (cosa molt positiva, sigui a Girona o a Gijón, com vaig veure dijous), però que en l’àmbit d’humanitats, en canvi, anem rebent notícies menys bones. Alguna cosa debem estar fent malament. Per això des del nostre àmbit de ciències hem de contribuir a establir ponts entre ciències i lletres que permeti fer-hi alguna cosa.

En tot cas, els fets són els que són, i igual que la setmana passada havia d’agrair els gestors de Llibreteria el seu esforç durant tres anys, ara he dir Gràcies, Xavier!

Imatge: http://www.onelittlething.org/ http://p10.hostingprod.com/@onelittlething.org/today/wp-content/uploads/2008/06/kclibrary.jpg

One thought on “La ciutat sense llibres

Comments are closed.