Nous llibres de ciència, o el què de tot plegat

En el viatge als USA he pogut portar varis llibres interessants de ciència. En primer lloc, els més matemàtics:

The Math Book (Clifford Pickover), The great equations (Robert P. Crease), A new kind of Science (Stephen Wolfram),

ImageImageImage

I en segon lloc, els més químics-físics:

Physics of the impossible (Michio Kaku), Quantum Physics for Dummies (Steven Holzner) i The Cartoon Guide to Chemistry (Larry Gonick / Craig Criddle).

ImageImageImage

El de l’Stephen Wolfram es pot consultar lliurement a la seva pàgina web a Internet. De fet, vaig quedar força meravellat de la xerrada que l’autor del Mathematica i d’aquest llibre, Stephen Wolfram, ens va fer al g4g9. El Wolfram Alpha és un projecte gegantí i enciclopèdic del segle XXI. En parlaré un altre dia. De moment, val la pena veure què en diu al llibre, del Principi d’Equivalència Computacional, és a dir, com la simulació computacional esdevé una altra forma d’experiment, més enllà de l'”in vitro” o “in vivo”: es tracta d'”in silico”:

Image

2 thoughts on “Nous llibres de ciència, o el què de tot plegat

  1. En la línia del ‘Quantum Physics for dummies’ et recomano el ‘Introducing Quantum Theory’ que fa un recorregut (simple però complet) sobre la història de la mecànica quàntica. La col·leció dels ‘introducing…’ o ‘… for beginners’ és la Totem Books USA, i alguns dels llibres que n’he llegit són prou bons.

    I què dir de Wolfram alpha… simplement genial. MMa és un software completíssim i juntament amb Wolfram MathWorld & WolframAlpha tinc totes les eines matemàtiques em calen per treballar. Molt recomanable.

  2. Realment la xerrada de l’Stephen Wolfram a Atlanta va ser impactant; la seva senzillesa, la seva visió global del món, de la ciència… Apassionant.
    Ja vaig veure també la introducció a la teoria quàntica… però com he dit moltes vegades, els llibres tenen un problema: pesen molt. I aquests encara més. Sempre poden venir des d’amazon, però.
    Gràcies, Eduard

Comments are closed.