Oxigen líquid [O4] en dues versions

ImageGràcies a Improbable Research (Premis IG Nobel) he vist un anunci d’un producte anomenat Liquid Oxygen. Segons la propaganda del web corresponent, si es pren una mica de líquid sota la llengua, les molècules d’O4 (tetraoxigen) i els minerals que s’hi han afegit amb un procés innovador permetran sentir-se molt millor.

A part dels comentaris irònics d’Improbable Research, la veritat és que la molècula d’O4 és molt inestable (crec que són dues molècules normals d’oxigen O2 unides per forces intermoleculars febles). El web de “O2 Spa Bar” diu coses de l’O4 comparant-la amb l’O2 i l’O3. Crec que no en saben gaire.

En realitat, per les carreteres hi circulen uns camions-cuba que diuen ben clar “oxigen líquid”. Amb oxigen líquid a dins, a gran pressió. I als Laboratoris de Química hi ha oxigen líquid en bombones.

Com diu IR, aquest producte hauria de ser més aviat “Oxigen Líquid per a tontos” (dummies). Per cert, n’hi ha per a homes i per a dones. I costa 25 dòlars.

One thought on “Oxigen líquid [O4] en dues versions

  1. La web d’aquesta penya no te preu. Aquest oxigen serveix quasi per a tot. No entenc perquè despres la gent vol prendre antioxidants (també caríssims)
    😀

Comments are closed.