Presentació dels recursos educatius de Girona: màgia educativa

Ahir vaig ser convidat a fer una petita xerrada durant l’acte de presentació dels recursos educatius de la ciutat de Girona, que es va fer al Teatre-Auditori de Sant Narcís. Després dels parlaments de la regidora d’educació, Núria Terès (“Ciutat educadora) i de l’alcaldessa Anna Pagans (“Cal creure en l’educació”), vaig esmentar el paper de la ciència per a la ciutat educadora i el paper incremental que la Universitat juga en l’entorn educatiu local.

Després de les curtes paraules sobre educació, ciència i universitat, vam passar a un to més distès amb pinzellades dels nostres tallers de química espectacular i de màgia química, amb en Pep Duran, en Pep Anton Vieta i la Laia Guillaumes, ben acompanyats pel nostre ful.lerè de paper favorit (vaig aprofitar per recordar al públic, format majoritàriament per mestres, la descoberta d’aquest estiu de grans quantitats de C60 a l’espai interestel.lar).

Image

La Quimiluminiscència, el monstre del wàter (nova versió de tres boques), una mica d’origami per fer el C60 i altres escultures en paper, van tenir un bon èxit. El remat final va ser el nostre efecte estrella: l’endevinació mecanoquàntica d’una carta escollida per la regidora d’educació i transmesa per ones telepàtiques bluetooth amb mòbil, al mag Pep Duran, seguit de la revelació màgica en un paper blanc present davant de tothom des de l’inici de l’espectacle.

Des d’un parell d’hores abans, fora de la sala del teatre, moltes taules contenien informació sobre els recursos educatius de Girona, impulsats per diferents entitats, i coordinats per la Caseta de la Devesa.

Felicitats a la Caseta de la Devesa , a tothom, per la iniciativa. I gràcies als assistents que ens van fer les coses fàcils (els nervis sempre hi són). A les fotos, l’auditori i la taula amb recursos de la Universitat de Girona.

Image

Retalls de premsa d’aquesta notícia:

El Punt: Girona Renova un terç dels recursos educatius

Diari de Girona: Girona ofereix 286 recursos educatius

Nota de premsa de l’Ajuntament de Girona (foto de baix, font: Ajuntament)

Image

One thought on “Presentació dels recursos educatius de Girona: màgia educativa

Comments are closed.