Química i Promoció turística:Taula Periòdica Andorrana (CCC 2011)

Image

Aquestes dies pertot Andorra hi ha uns anuncis que reprodueixen símbols químics ficticies, que representats sectors d’activitiat i turístics andorrans. Per exemple, aquest esmenta “Lletres – aprendrem amb les paraules”. Tots els rètols esmenten que Andorra és un “País amb Química”.

De fet, es tracta del lema per a la capitalitat de la cultura catalana de 2011 per a la parròquia d’Escaldes-Engordany.

D’aquest web:

El lema i logotip d’Escaldes-Engordany són una clara referència a la química. I per què relacionar química amb cultura? L’Organització de les Nacions Unides ha designat el 2011 l’Any Internacional de la Química i Escaldes-Engordany ha estat designada Capital de la Cultura Catalana 2011. Per aquest motiu, hem volgut estrènyer lligams entre química i cultura perquè, al cap i a la fi, la matèria, el nostre entorn, les nostres relacions o la nostra llengua què són, si no química i cultura? Molts dels descobriments que s’han fet en el camp de la química han servit per aportar benestar a la humanitat.

Un país amb química és el lema que ens acompanyarà al llarg del 2011, a través del qual s’ha volgut anar més enllà de l’aspecte local d’aquest esdeveniment per implicar-hi tot el país, les set parròquies del Principat d’Andorra. I és que el programa cultural Escaldes-Engordany 2011 es constituirà al voltant de projectes nacionals, esdeveniments interdisciplinaris de caràcter general i esdeveniments prestigiosos i d’alta qualitat que posin en marxa les associacions i les entitats nacionals.

En aquest cas, el lema Un país amb química també ens suggereix molt més que la ciència i s’empra en el sentit de sentiment, connexió, feeling…

La taula periòdica de la cultura és el logotip de la capitalitat cultural d’Escaldes-Engordany 2011, amb una clara i evident al·lusió a la classificació periòdica dels elements químics. D’aquesta manera, les disciplines artístiques s’han dividit en 8 grups, i a cada grup se li assigna un color:
– Herència: Potenciació d’itineraris, recuperació de llegats familiars i de documentació històrica, restauracions i rehabilitacions, la petjada humana a la vall del Madriu,etc.
– Art contemporani: Nous espais, exposicions, tallers, noves creacions d’artistes joves, etc.
– Lletres: Premis literaris, conferències, fires de llibres, presentacions, poesia, publicacions,etc.
– Festes i tradicions: Festa major, cavalcada de Reis, castanyada, escudella, mostres de cultura popular,etc.
– Música: Concerts de música catalana, internacional, jazz, etc.
– Teatre i dansa: trobades d’esbarts, sardanes, ball esportiu, etc.
– Audiovisuals: Exposicions de fotografia, cineclub, els sons d’E-E / d’Andorra, etc.
– Miscel·lània: Circ, itineraris per fer excursions, competicions esportives, ciències i tècnica, etc

Tot el que sigui millor la imatge de la Química és positiu. I en aquest cas

2 thoughts on “Química i Promoció turística:Taula Periòdica Andorrana (CCC 2011)

  1. Des del comissariat de la Capital de la Cultura Catalana Escades-Engordany 2011 agraïm el seu interès en el lema i el logotip que ens seguirà durant tot l’any que ve. De la mateixa manera, el convidem a seguir la programació del 2011 amb motiu de la celebració de la capitalitat.

    Si és del seu interès, mitjançant aquest enllaç podrà accedir a la taula periòdica de la cultura:

    http://e-e2011.ad/?page_id=26

  2. Moltes gràcies per l’enllaç a la taula periòdica de la cultura! Seguirem atentament els actes d’Escales-Engordany per al 2011.

Comments are closed.