Setmana de la Ciència a la UdG. per la biodiversitat

Avui i demà a l’edifici Giroemprèn del Parc Científic i Tecnològic de la UdG té lloc l’activitat Salvem la biodiversitat amb la UdG! amb tallers diversos relacionats amb la biodiversitat organitzats per grups de recerca de l’àmbit de ciències i humanitats. Tot plegat, en el marc de la Setmana de la Ciència de Catalunya, que precisament es va inaugurar fa pocs dies a Girona.

Image

La C4D hi ha participat amb l’activitat “Aliemntació i biodiversitat: jocs de química i cuina”, on hem presentat per a grups-escola durant el dia, i per a tothom la tarda, els diversos tallers i jocs que solem fer als tallers de “Reacciona i Explota” i “La Màgia de la Química”, des de pomes quirals fins a la fabricació de mató, passant per ous ferrats verds o suc de llimona de color taronja. Perquè la biodiversitat també passa per saber aprofitar el que la Natura ens proporciona com a aliments, que en alguns casos cal cuinar.

Image

A les fotos, en Pep Anton Vieta (@pepquimic i @pepchemist) s’adreça a la mainada, davant de la mirada atenta dels adults (i de la col.laboració de la Laia Guillaumes @laiagd)

La veritat és que no he pogut participar activament a aquests tallers, perquè he tingut classe matí i tarda. En allò que he pogut, però, hi he donat suport.