UGA: dies sense feina i sense sou

Image

Les coses no van gaire bé econòmicament a l’estat de Georgia. O sigui, com pertot arreu. En lloc de rebaixar el sou dels treballadors de la Universitat de Georgia, han establert uns dies (furlough days) on els treballadors no poden treballar per a la UGA, i per tant no cobren. De fet, alguns dels dies eren establerts pel propi estat, i d’altres per l’UGA. Només esls trebalaldors essencials per mantenir la infrastructura funcionant tenen permés de treballar.

Els dies d’aquest curs en què funciona aquesta prohibició, i per tant la rebaixa de sou, són

October 30, 2009
November 25, 2009
December 24, 2009
January 4, 2010
March 8, 2010
April 30, 2010

De totes formes, això no s’aplica si el sou del treballador baixa d’una quantitat mínima, que està establerta en 23.660 USD anuals. En tot cas els beneficis socials (per exemple, salut) es mantenen durant aquests sis dies.

A l’estat de Califòrnia, que potser encara està pitjor pressupostàriament, a la Universitat de California, Berkeley aquest tipus de dies sense paga corresponen a les vacances de Nadal i a l’Spring Break (aquesta setmana, precisament).

No sé si a casa nostra arribarem a aquesta situació, o bé a una reducció de sou. Un company professor de Madrid m’ha comentat que ja tanquen campus per vacances per estalviar-se fluids. Madrid deu estar pitjor que Catalunya.

Espero que això no sigui un aticipi del que ens pugui passar a les nostres universitats. També cal dir que malgrat la reducció els sous i les prestacions de les universitats americanes són molt millors. A la UGA en pocs anys han ampliat encara més l’espai destinat a estudi i treball dels estudiants i comunitat universitària, espais de relació, llocs per menjar, sales de reunió, etc.