Un conte 2.0: els Amics de les Arts

Image

Aquest vespre, gràcies a l’Eduard Batlle i a en Germà Capdevila (del podcast noensabemres), el grup de música revelació Els Amics de les Arts han explicat la seva aventura a l’auditori de l’edifici Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Ha estat un exemple d’empreneduria sense que la paraula “empreneduria” hagi estat pronunciada més enllà d’un parell de cops. Ha estat un relat, una crònica d’esdeveniments, una agenda de salts quàntics en l’evolució de quatre persones-músics pel camí de l’èxit, tot plegat amb el món 2.0. No pas del cantó del món 2.0, sinó a dins mateix.

De totes les idees que s’hi han dit, i que recullo (algunes) en els tweets que afegeixo a continuació, la més interessant és la que per a ells és la Paradoxa d’internet: no han tingut ressó fins haver fet un cd físic.

Quatre estudiants-músics que el febrer de 2011 tocaran al Palau de la Música. Ara ve el més difícil, potser: i després de febrer, què?

M’ha agradat la sinceritat: “potser hi ha grups més bons, potser grups que treballen més, potser grups que hi han posat més diners, però nosaltres hem tingut la sort de sortir-nos-en (i ens ho hem treballat molt)”.

No hi ha res gratis. Ara mateix estan en una voràgine terrible. Tot el temps ocupat. Han deixat les feines “standard”. Gairebé no poden ocupar-se del blog, cosa clau. Però han sapigut delegar, quan la clau de l’èxit inicial era precisament fer-s’ho tot ells mateixos. I la delegació principal, en aquest món de l’espectacle, és la de tenir un manager.

Ha estat, com ells han dit, un conte 2.0. No fa pas gaire que han descobert el twitter. El fan servir per als concerts també, in situ, per saber què n’opina la gent… Igual que fa dies parlava d’events amplificats, aquí potser cal dir-ne concerts amplificats. I no pas pel volum del so.

Gràcies, Amics de les Arts. Gràcies, @rispau i @gcapdevila

Tweets (per ordre temporal invers)

Gràcies, @noensabem @rispau @gcapdevila per haver fet possible el relat dels @amicsdelesarts al #parcudg

#nesr El programa apadrinar un avi té 70 joves de 4rt eso i 1r bat.

#nesr Ja hi ha estudiants de batxillerat que volen fer el treball de recerca sobre @amicsdelesarts

#nesr Segons els @amicsdelesarts, tenir un manager es una bona manera de saber delegar

Els @amicsdelesarts tenen referències de llocs llunyanes, música descarregada desconeguda però important. La lletra és important #nesr

#nesr @amicsdelesarts Gran relat. Simpatia. Empreneduria. Un grup multimodal iabout 10 hours ago via web

Els @amicsdelesarts fan servir twitter per tenir feedback in situ… Un concert realment amplificat!

Amics de les Arts: és important saber delegar

Amics de les Arts: paradoxa d’internet: només s’hi té rellevància un cop s’ha distribuït un CD físic!

Els Amics de les Arts van crèixer estretament lligats a un blog. Nadius Internet!

@rispau i @gcapdevila: excel.lent iniciativa solidària al Parc científic i tecnològic de la UdG

(foto) Edifici monturiol pcit udg. Amics de les arts. Carites. Conte 2.0 -http://fon.gs/8cqiyh

2 thoughts on “Un conte 2.0: els Amics de les Arts

Comments are closed.