Un curs d’estiu sobre comunicació corporativa i branding (entre d’altres)

ImageHe vist que la UOC, en la seva universitat virtual d’estiu, ha muntat un curs anomenat Comunicació corporativa i construcció de marca (branding) en una societat digital. El segu contingut sembla força interessant i rellevant per al desenvolupament de un sistema d’educació superior i recerca on la web 2.0 hi tingui un paper actiu i positiu. El programa em sembla atractiu:

1. Aproximació a l’entorn 2.0
2. Introducció a un nou context comunicatiu entre marques i audiències
3. Nous perfils personals davant les marques: les persones formen part clau del procés comunicatiu com a fi del binomi consumidors/productors
4. Noves experiències dels usuaris: els mercats són converses
5. Investigació, monitorizació i gestió de la reputació en línia

La UOC organitza d’altres cursos d’aquesta mena, igual que fan d’altres unviersitats. La característica, lògicament, és que aquest es pot seguir totalment de forma no presencial (encara que suposo que d’altres també ho fan. A la UdG el nostre grup ha muntat un curs d’estiu semipresencial, per exemple, anomenat Noves Formes de Comunicació Digital per a les Organitzacions: Ciència, Recerca i Educació 2.0.

Actualment el número de cursos sobre la utiltizació de les (bones) eines de la web 2.0, sobretot de les xarxes socials, a l’Educació va en augment. Ja veurem com acaba tot plegat, perquè el dia té 24 hores, i la capacitat de les persones per participar en converses és limitada. Jo segueixo dient que mantenir un blog (web) és el més important. El que hi és, hi és. Les converses en xarxes disseminades on les píndoles informatives queden perdudes en estar fora de l’acció dels cercadors, es perd (per exemple, al facebook; no és així al twitter).

Crec que veurem encara molts d’avenços i canvis, modes, actituds. Tot plegat és engrescador.

Foto: http://www.marineaccessoriesplus.net/wp-content/uploads/2009/05/summers.JPG