Viatge rellevant del twitter al facebook

ImageÉs evident que twitter i facebook s’han anat configurant com a dues eines clau en el món de la web 2.0. De fet, el facebook s’ha twitteritzat força, i un dels principals problemes que hi trobo és que les coses que hi escric o hi aporto queden perdudes, si no són al meu propi perfil, en la inmensitat de l’oceà del facebook. No estan pas amagades, però sí que estan distribuïdes gom a petites gotes d’aigua en l’oceà.

En tot cas, el que sí que és rellevant és tenir un mecanisme eficient d’aportar els tweets al facebook. I donat que de tweets n’hi ha de molts de tipus, sempre n’hi ha de més rellevants (el que en diuen “favorits” – algun dia algú pensarà en donar-los estrelles Michelin o puntuació…). Per això m’ha semblat interessant el recull que fa SociaMediaToday de com traslladar els tweets favorits cap al Facebook. En aquesta pàgina titulada How to Import Twitter Favorites to Your Facebook Page hi ha instruccions ben clares.

Senzillament, els tweets favorits tenen un RSS propi. Amb això es pot fer de tot, i no pas tan sols al Facebook: per exemple, agrupar-los de tant en tant. La gestió de la rellevància és una de les tasques fonamentals en el món 2.0 actual, així que la gestió de la rellevància del twitter (o de qualsevol altre canal o xarxa social) ha de ser benvinguda.