WSZCAM [2]

Image

Avui hem tingut la segona jornada del workshop de bases de dades en química quàntica, i de fet he tingut un moment abans de sopar per acostar-me a compara un parell de records de Saragossa, visitar El Pilar i les restes del Fòrum Romà ( totjust feia un parell de setmanes que amb en @briankelly havia visitar El Pilar i la Catedral). M’ha sapigut greu no haver pogut assistir a Girona al NITS amb la Irene Compte.

Entre d’altres ponències, un grup txec ens ha mostrat una base de dades de sistemes units per forces intermolecular febles (per exmeple, per ponts d’hidrogen). A www.begdb.com s’hi pot veure geometria, energia, propietats, etc.

Continuant amb el tema d’ahir de la web semàntica, s’ha parlat de tagging dels resultats dels càlculs químicoquàntics, per part d’un dels desenvolupadors de codi mecanoquàntic molecular. De fet ha proposat una base de dades gestionada per la comunitat, amb tagging com si fos una foto del facebook.

Image

Des de la Univ. Zurich se’ns ha mostrat un bon exemple d’utilització de Google Code, amb l’exemple GC3PIE, relacionat amb els càlculs químicoquàntics. És el primer exemple concret que veig fet amb aquest sistema.

I igual que ahir, les discussions han estat catalitzades per en Jorge Estrada i en Pablo Echenique, entusiastes membres del ZCAM.

Foto: (1) En Lluís Blancafort fent de chairman d’una sessió, al cantó d’en Jorge Estrada. (2) En Lluís Blancafort, jo mateix, i en Marcel Swart, els tres membres de l’IQC que hem assistit a aquest workshop.