Xarxes socials procrastinadores

M’ha agradat força l’article de Seth Godin Modern Procrastination sobre la procrastinació que provoca l’ús de les noves formes de comunicació – les xarxes socials. Estar-ne pendent implica haver de deixar per a més endavant, per a demà, coses importants. Si ja costava separat allò urgent d’allò important, la participació en les xarxes socials ha augmentat el problema.

Godin diu encertadament que misusing Twitter, Facebook and various forms of digital networking are the ultimate expression of procrastination. You can be busy, very busy, forever. The more you do, the longer the queue gets. The bigger your circle, the more connections are available. Fer servir inadequadament twitter o facebook són l’expressió més elevada de la procrastinació. Sempre s’està enfeinat. Quant més es treballa, més feina es genera.

La productivitat que ha comportat la disponibilitat de la Internet gairebé ubícua i total, el correu electrònic, les xarxes socials… ha comportat una quantitat de feina molt que a vegades fa oblidar allò important, perquè es deixa per a demà.

Godin acaba amb Perhaps it’s time for the blank sheet of paper, the cancellation of a long-time money loser, the difficult conversation, the creative breakthrough… Ara mateix agafo un full de paper en blanc.