27a reunió de la Xarxa de Química Teòrica a l’ICIQ de Tarragona

Image

Cada any els grups de la Xarxa de Referència de Química Teòrica i Computacional de Catalunya (xrqtc.cat) es reuneixen en un lloc diferent durant un parell de dies. Malgrat el caràcter català de la trobada, solen assistir-hi investigadors d’altres llocs que confereixen un cert caràcter internacional a la reunió. De fet, hi ha xerrades plenàries, convidades i també conferències curtes, impartides per doctorands.

Aquest any (27a edició) la trobada l’hem feta a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) , al Campus de la URV a Tarragona. Es tracta d’un centre del CERCA amb un edifici funcional, molt bones perspectives de recerca, i amb investigadors d’alt nivell entre els quals en Feliu Maseras i en Toni Llobet, excompanys i que fa poc han obtingut sengles premis a nivell espanyol.

Dinou membres de l’IQC de la UdG hi hem assistit (a la foto hi falta en Michael Johansson). El símbol de la trobada ha estat aquest Màzinger Z.

Image

Malgrat que la reunió dures dos dies, però, només hi he pogut anar avui. La veritat però és que les xerrades han estat interessants i que m’han suposat una injecció d’energia, a part que poder compartir una bona estona amb els companys de la Xarxa és agradable i permet discutir projectes, comentar idees i establir col.laboracions.

L’IQC hi ha tingut una triple presència comunicativa:

  • En Marcel Swart farà demà una xerrada sobre Recent Advances with the SSB-D functional
  • Avui la Cristina Butchosa ens ha parlat de Hole Transfer in Guanine-Tryptophan systems: a MS-CASPT2 study.
  • Demà en Yeyhen Horbatenko farà una petita xerrada sobre Hynamics in proton sponges.

La primera de les xerrades és més aviat metodològica, en la línia de millorar els funcionals que permetin dur a terme millors simulacions fent servir la Teoria del Funcionat de la Densitat (DFT). Les altres dues són aplicacions a la comprensió de fenòmens químicofísics, tan el transport electronic (Butchosa) com ponts d’hidrogen especials (Horbatenko).

Hem demanat a cadascú que ens faci un petit resum de la seva presentació, que hem penjat al youtube amb l’etiqueta 27xrqtc. Aquí les tenim:

Marcel Swart:

Cristina butchosa:

Yeyhen Horbatenko:

En resum, una excel.lent jornada que ens permet continuar fent ciència.