Ciència i viquipèdia (10 anys)

Image

Avui al matí a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la UdG la C4D ha col.laborat amb l’Associació Amical Viquipèdia per fer celebrar els 10 anys en català d’aquesta enciclopèdia a Internet. En Jordi Regincós, adjunt de TIC de la UdG, ha expressat en primer lloc la seva satisfacció per veure com evoluciona positivament el programari i el coneixement lliure, i com la Viquipèdia n’és un bon exemple. Després, la Sílvia Simon, directora de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital, ha comentat una mica la relació entre la Wikipedia i la Viquipèdia i la Ciència, i com ajuda a promoure la cultura científica a la societat.

En la part central de l’acte, l’Arnau Duran (@arnauduran) i en Marc López (@castor), estudiants d’enginyeria de l’Escola Politècnica Superior de la UdG, han presentat un resum del que significa els 10 anys de la Viquipèdia en català, i com qualsevol persona pot contribuir al seu èxit. La seva presentació es pot trobar a Slideshare.

La introducció d’en Jordi Regincos es pot trobar també al seu blog

He de dir que jo mateix he editar algunes entrades a la Viquipèdia. No és pas difícil, i a més s’aconsegueix la sensació de que la feina serveix per a alguna cosa: per anar bastint un coneixement global col.laboratiu i per anar creant una consciència que hi ha una part de la societat que fa servir de forma totalment normal i natural una de les moltes llengües que hi ha al món. Perquè la llengua és una eina fonamental en tota comunitat, perquè igual que la densitat electrònica abasta tot l’univers, la comunitat catalana no ha d’estar limitada per unes fronteres convencionals, sinó que ha de ser estesa a tota la Internet. La Viquipèdia, i tot el que fa la gent en català a Internet, hi ajuda moltíssim.

Image

Image

 

Image

One thought on “Ciència i viquipèdia (10 anys)

Comments are closed.